Ulla-Karin

Jag är en kulturarbetande vrålhumanist och samtalsterapeut .    

kommunikateket uks dagbok 18 juni 2014 kommunikateket 2

 

           

Jag utbildade mig till 12-stegsterapeut 1987 och hösten 2004 blev jag klar med mina studier i Psykoterapi steg 1 och sedan dess har jag verkat som samtalsterapeut med utgångspunkt i såväl 12-stegsbehandling som psykoterapi på såväl mitt företag KommUNIKAteket som på olika behandlingshem.

Som samtalsterapeut tar jag stöd och hjälp av kontinuerlig handledning och regelbunden egenterapi. Dessutom har mitt eget livs hårda skola danat mig – liksom teoretiska studier så klart.

kommunikateket uks dagbok 7 juni 2014 2    kommunikateket uks dagbok 7 juni 2014 3      kommunikateket uks dagbok 7 juni 2014 sommarfamiljen_1986

Jag har haft familjehem sedan 1978, med ca 135 placeringar av barn, tonåringar, unga vuxna och familjer. Dessa placeringar har gett mig så mycket – erfarenheter, upplevelser och kunskaper.

Jag är 69 år, frånskild flerbarnsmor boende i Nyköping. Idag har jag tre vuxna söner och en dotter. Två av dem är mina hjärtebarn som jag fött med smärta och två är mina hjärtebarn som jag fostrat med smärta. Jag har också ett stort antal tidigare placerade hjärtebarn, numera kontaktsökande helt på sina egna villkor. Tala om flerbarnsmor!

uks bw1

Jag är en kulturarbetande ”vrålhumanist” med en Fil Kand-examen inom Humaniora. Jag har arbetat som scripta på SVT, varit Informationschef på Stockholms Stadsteater, Morgonpratare på Radio Sörmland och Kongresskommissarie på internationella teaterkongresser allt från 60- till 90-talen. Jag har frilansat som skribent, regissör, producent och föredragshållare med tema som Personlig utveckling, Härskartekniker och Jämställdhet. 2002 blev jag vald till vice Ordförande och 2006 till Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Nyköping. Numera sitter jag i Kultur- och fritidsnämnden som  ordinarie ledamot för Miljöpartiet.

                                                                                                                                                                                           kommunikateket uks dagbok den 21 september 2014 forelasning_harskarteknikerJag älskar all form av Kultur – att se på, ta på, lyssna till, smaka och lukta på, känna med. En kväll på vår gamla fina Teater eller på Culturum fyller mitt hjärta med glädje. Ett gott samtal med mina vänner, eller en skärpt diskussion med några ungdomar, en god lunch med mina barn, en konstrunda på Fiskhuset och de andra ateljéer på Bryggeriet ger mig styrka och lust.

Mina två verksamheter som kulturarbetare och samtalsterapeut påminner mycket om varandra. Jag möter människor i båda fallen och får tillstånd att lära känna dem, ofta på djupet. Det är jag verkligen tacksam för.

150613 Årets NORA 2006

Jag är verksam i föreningen FöretagSam Nora som finns för att främja kvinnors företagande i Nyköping och Oxelösund. Jag blev vald till Årets Nora 2006 och från och med idag kan medlemmarna nominera till Årets Nora 2015! Ladda ner, fyll i nomineringen och mejla den till aretsnora@foretagsamnora.se.

Just nu älskar jag att skriva min BLOGGBOK, DAGBOK och min SLÄKTBOK på min Hemsida och läsa andras texter på Facebook. I dag som aktiv pensionär älskar och äger jag livet.

Ulla-Karin Skoghag = UKS = Unika Kvalitets Samtal

Samtalsterapi och personlig utveckling

Din bok- ditt liv…                                         kommunikateket uks boken square

Ditt liv finns kanske gömd i en bok med oskrivna blad. Jag vill hjälpa dig att fylla den med din egen berättelsen om ditt liv igår, idag och imorgon. Problem som funnits och finns vill du kanske ändra på. Du behöver då mod och styrka  att acceptera dina problem och tillkortakommanden.

Vi kan bygga en dialog,  du och jag, två människor emellan i en växande relation baserat på frivillighet och förtroenden. Du startar en förändringsresa för att förändra ditt liv. Låt mig bli din reskamrat och vara din samtalspartner och inspiratör på denna din resa i personlig utveckling.

”Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål

så måste jag finna henne där hon är

och börja just där.”                                                  Sören Kirkegaard

 

Personlig utveckling kräver olika problemlösningsforum – t.ex.

  • stöd i det dagliga arbetet             – en handledare – tex. för familjehem och god man
  • råd och inspiration                       – en konsult med geist och skaparanda
  • karriärsupport                               – en coach med stort nätverk
  • erfarenheter och visdom             – en ung pensionär
  • någon som lyssnar                        – en terapeut med stora öron
  • speciella utvecklingsbehov          – en mentor som stöder och vägleder

Vad behöver du?

 

Behöver du prata med någon?

Ångest, depression och eller missbruk har sargat din kropp och själ.

Vill du, så skapar vi en kärleksfull kommunikation i ett rum för Unika Kvalitets Samtal, UKS.

Efter det att kris och kaos kärleksfullt har korrigerats

börjar du och jag tillsammans bygga upp ny tilltro och trygg tillit,

som så småningom blir ett fungerande fundament förankrat i ditt nya liv,

Väl mött på KommUNIKAteket,  UKS  

Ulla-Karin Skoghag.

 

Andra säger om Ulla-Karin

som terapeut

Världens bästa och goaste, mysigaste, ärligaste människa jag vet… Hon har hjälpt mig och min familj. Rekommenderar henne varmt!  Jeanette 

Ett stort varmt TACK, Ulla-Karin! Efter över 20 år hos olika terapeuter måste det väl vara bra nu? Trasig visst?? Det finns ju alltid en orsak till att jag gick den vägen jag tvingades gå. Idag kan jag se tillbaka med förvåning. Shit!!! Jag klarade det!  Lillemor .

Ulla-Karin råd och hjälp är det bästa man kan få.
Hon hjälper att man bättre —– må!
Hon ger så mycket mera,
Så man lär sig att sitt liv hantera! Carola .

Thank you for your BIG heart!  Stephanie, John & Wolt

Ett guldkorn bland privatpsykologer Emma

 

som författare och skribent

Man fastnar. Kan inte sluta läsa – vill inte det ska ta slut – vill höra mer! Linda

Man tror inte det är sant. Helt otroligt! Marie

Tack för att jag fick läsa ditt verk! Jag läste allt på en kväll – det är gripande och jag fick en tår i ögat vid vissa delar.  Annelie

 

som politiker och föreningsaktiv

Rät kvinna på rätt plats! Befriande härligt att du är visionär och har så positiv attityd. Jag saknar verkligen visionärer inom de flesta partier både riks och kommun – något som jag tycker är politikernas främsta uppgift. Du är ett underbart undantag!  Lisbeth.

 

som seminarieledare och föredragshållare

Stort tack för proffsiga och intressanta föredrag! Malin 

Dynamiskt och bra. Många aha upplevelser. Det blev en fullträff ikväll.  Kia.