Dagbok den 27 september 2015

 

Dagbok den 27 september 2015 – ”Ur en negers uppväxt”

 

Jag blev så tagen av rektor Linas berättelse igår hos Skavlan. Det är så betydelsefullt att en så stark kvinna kan stå i förgrunden och vara en förebild i vår skola. ”Se mig, ta mig, möt mig – för den jag är.”

Dessutom kommer hon nu att vara med och bygga vår nya skola i Sverige. Tack regeringen för det.
Så satt jag hela dagen och räknade/skrev mina krångliga räkningar med arvoden för mitt arbete som god man för ensamkommande barn. Jag blev mer och mer trött och uttråkad och så gäspade jag och beslutade mig för att gå till sängs – redan kl 21.00 trots att det var lördagskväll Men jag började slötitta på Tv och chippade mellan de vanliga kanalprogrammen.

Så ringde min son Alieu och talade om att han var på väg till Mariehamn på en kryssning med kompisar kvällen före sin födelsedag. Så det var ingen idé att jag ringde och väckte honom i morgon.

Plötsligt stod Marika Carlsson, en av mina ståuppfavoriter på Tv-skärmen och lyste och berättade om sitt liv som adoptivbarn i Sverige. Wow! Vad härlig hon är och gud vilket härligt porträtt hon målade upp på oss svenskar. Jag vaknade, skrattade och blev rejält underhållen och samtidigt fundersam. Inte alls som min familjs upplevelser av livet med Alieu. Fast han kom ju förstås senare till Sverige när vi svenskar hade vant oss vid invandrare – även färgade. Visst finns det jävliga, jobbiga, irriterande och förfärliga händelser i vårt gemensamma liv på kullen i Tuna, Nyköping. Men mest minns jag allt roligt och härligt som hände. Som t.ex den dagen då Alieu kom hem från skolan och sa att han blivit kissnödig när han gick genom Svalsta och fortsatte

– då knackade jag på en dörr och bad att få låna toaletten.

– ”Kom in bara! blev svaret, Ulla!”

– Å´ tänk jag tror att jag kan knacka på vilken dörr jag vill i Svalsta, så får jag komma in. Man känner mig och tycker om mig i Svalsta!

Vilken trygghet för min son – tänker jag idag..

Men Marika tryckte på andra knappar, på fördomar och ren idioti. På allt det som idag blommar ut i svenska förnedrande SD röster. Fy fasen…

Jag rekommenderar varmt att du ser programmet om du inte redan gjort det !

”Ur en negers uppväxt!” Tack Marika Carlsson.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *