kommunikateket uks släktboken del 5 mormor fullwidth

Släktboken del 5 – mormor Mattis långa och händelserika liv

En slutbild saknar jag lika mycket, som jag saknar dig, min Mormor. Där skulle stå – Mormor du skulle ha blivit 124 år i år om du fortsatt leva. Precis som din namne Mattis säger i Ronja Rövardotter, så säger jag – ”Du fattas mig!”- Alltsedan du somnade in för alltid den 6 januari 1978. Vi stod varandra så nära. Du hjälpte mig, du lyssnade på mig och du tog hand om mig när jag reste till dig vartenda skollov ända upp i gymnasiet.

kommunikateket uks släktboken del 5 mormor - mormor_mattis_i_fittja_som_gammelfarmor_till_ulrika_1969
Gammelfarmor Mattis och Ulrika, Rolfs dotter på besök hos oss i Fittja sommaren 1969. Fyra generationer – min bror Rolf saknas dock på bilden

Tack för allt.

Augusta Matilda, född Warström i Ölme, Värmland den 29 januari 1891 – död den 6 januari 1978 i Filipstad, Gift med Målaremästare Viktor Thyberg och enda barnet var dotter, Karin född 1914, gift med Sven Johansson/Skoghag 1938. Matildas far var Karl Andersson Warström från Romstad f. 1866 och hennes mor var Anna Charlotta Johansson, f. 1868.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *