DAGBOK DEN 4 JANUARI 2015 – god jul, mina vänner

Klockan  09.45 började jag skriva om Pay-it-forward initiativet på Facebook.

Klockan 10.00 svarade den 5e personen – ”Jag är med”. Härligt.

Min underbara vän från Liberala kvinnor–tiden Helena von Schantz, inbjöd via Facebook till detta Pay-it-forward initiativ som genast attraherade mig. Så jag gick med. Visserligen hamnade jag långt utanför 5e platsen på Helenas lista men taken, att göra något för ett antal vänner, som i sin tur vill göra något för sina vänner är väldigt frestande och uppmuntrande. Så jag har antagit utmaningen.

Jag tycker om att göra andra människor glada. Jag tror mer på att ge än att få och jag tror att all godhet ger ringar på vattnet. Därför kommer jag att delta i ett Pay-it-forward initiativ under 2015.
De första fem personerna som kommenterar denna status med orden ”jag är med” kommer att få en överraskning av mig någon gång under 2015 – det kan bli en bok, en lunch, ett besök, något hemgjort, ett vykort, ja en liten överraskning av något slag. Jag kommer att göra det när stämningen och känslan kommer över mig och när jag kommer på något som jag tror skulle passa dessa fem och göra dem glada.
I gengäld ska dessa fem personer erbjuda samma sak på sin FB-status och i sin tur dela med sig till andra. Kopiera bara denna text på din profil (dela inte), så bildar vi ett stort härligt nätverk av godhet! Så kan vi göra fler trevliga saker för varandra under 2015, utan någon annan anledning än att helt enkelt få göra andra människor glada.
Gott Nytt År!

Kerstin Järvinen Bra initiativ, Ulla-Karin Skoghag! Det gör vi! Jag är med!

Brittmarie Lind Wikblom Klok idé, Jag är med!

Boel Sederström Jag är med

Gunnar Åsell Det är klart att Jag är med! Kram!

Andreas Larsson Spännande. Jag är med..                    

Klockan 10.00 svarade alltså den 5e personen. Härligt.

Det tog således bara 15 minuter innan jag fick de första 5 anmälningarna. Helena tycks ha valt att öka sin lista till 10 personer. Jag har nu också ökat min lista till 10 personer så jag frågar därför; Finns det fler som vill vara med? Anita HanstadSanna AlkestigSara Berge och AnneMarie Wallin har självklart förkörsrätt.

Lana Lannecel du är  den 6e på min lista och strax efter att jag frågat om fler ville vara med svarade

Sara Berge och AnnMarie Wallin – jag är med!

Jag hoppas ingen tar illa upp, att jag frågade en gång till?

Vad skall jag hittar på för trevligt med mina Pay-it-forward vänner? Ett vykort är ju väldigt exotiskt idag. Tack för ditt julkort, Sara. Det är så kul att få ETT i alla fall. (Fast jag har inte skickat något!)

Förr i tiden hade jag en gammal brickhängare på väggen vid dörren i hallen och på de broderade tygremmarna fäste jag korten allteftersom de kom. Min syster hade en anslagstavla och en julkortspåse i hallen, vill jag minnas (rätta mig om jag har fel om du läser detta, Lena). En del hade små bord speciellt för sina julkort osv. Hur hade du det? Det är spännande med våra gamla traditioner. De får inte bli glömda.

Min systers svåger är fotograf och han tog julkort på Lenas familj varje år. Jag har sparat en härlig mängd julfotografier på hennes familj. Det är kul att titta på hur hennes flickor har utvecklats och förändrats år från år. Jag skall kolla med hennes familj om jag får publicera dem här på Bloggen.

Själv har jag sparat bara några få egentagna julkort som

kommunikateket uks dagbok den 4 januari 2015 julkort_uks_del_2_1945
God Jul 1945
kommunikateket uks dagbok den 4 januari 2015 julkort_uks_2005
God Jul 2005

Hoppas ni alla får ett riktigt Gott Nytt År. Kram Ulla-Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *