DAGBOK DEN 2A OCH 3E JANUARI 2015 – Loppisförsäljning och ny verksamhet den 2 januari 2015

Jag är ganska nyvaken och sitter vid min dataskärm för att skriva något litet så här på årets första arbetsdag. Vi avslutade Loppisen i Mp lokalen årets sista arbetsdag och jag har längtat efter att ha ork och tid att skriva lite om hur mitt liv ser ut.

Det har varit fantastiskt trevligt att möta människor och samtala inför julfirandet. Många har beslutat sig för att skippa julklappshysterin och istället satsa på gemensamma upplevelser för familjen och framför allt laga mat och baka tillsammans. Mina kak-, mandelmussel- och pepparkaksformar har haft strykande åtgång.

Många har kommit in i lokalen för att ”titta runt” lite och många har velat prata lite om vårt Återbruk. Många vill ha en historia bakom det de köper. Jag har ju sålt det som kommer från min familj, mormors, mammas eller min svärmors så jag kan berätta lite om de bröllopslakan, de glas och tallrikar jag säljer. Det känns speciellt.
Några har återkommit från förra året och berättat om tennfat, ljusstakar och dukar de köpte då och hur de nu har använt dem. Häftigt.
Jag ser nu fram mot ett nytt år med ny verksamhet, dels som ordinarie ledamot av Nyköpings kommuns Kultur- och fritidsnämnd och dels som Gode man för ”ensamkommande barn”, en spännande verksamhet som säkert kommer passa mig bra och glädja mig. Jag har ju erfarenheter som passar till båda verksamheterna. Jag skall också satsa lite mer på min samtalsterapi, helt enkelt marknadsföra mig lite bättre.
Men idag ska jag till MP lokalen och städa ordentligt efter Loppisen.

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag nu mina vänner och speciellt mina nuvarande och blivande arbets- och samtalsparters.

Storstädning och historiska samtal  den 3 januari 2015 kl 14.30,

Jag är faktiskt ganska nyvaken också idag och sitter nu vid min dataskärm för att skriva något litet. Klockan är snart 14.00 och jag har tillåtit mig att sova idag. Jag åt frukost som vanligt när jag tog min 08.30 medicin, men sedan gick jag och lade mig igen. Jag har sovit sedan dess. Jag är nog övertrött, eller hur?

I går var det STORSTÄDNING av Mp lokalen. Den lovade jag mig själv att genomföra. OBS! Jag har överhuvudtaget inte städat (jo lite plock och damning har jag klarat av) sedan februari 2013. Jag har hela tiden haft hjälp av familjen och X:et. Min kropp och själ har faktiskt inte orkat. I år kunde och orkade jag, till min stora glädje, hjälpa till lite här hemma inför julhelgen. Jag kunde också damsuga golvet i MP lokalen inför ett medlemsmöte strax före juldagarna.  Visst får jag ont i ryggen och framför allt mina knän, men det har jag bestämt mig för att strunta i. Envishet och beslutsamhet skall göra det…

Och det fungerade. Jag är nöjd och stolt över mig själv. Visst tog jag många pauser och jag gjorde inte ens häften av vad Sanna och Janne gjorde. Men jag var där, arbetade och fullföljde min uppgift. Jag är nöjd och glad över min insats. X:et var också där och Sannas äldste son. Vad duktiga de är och vad jag tycker mycket om Sanna och Janne. Vi har haft så roligt under hela december månad när vi arbetat med loppisförsäljningen. Jag minns inte när jag skrattade så mycket senast. Skratt ger liv! Tack!

Det har också varit trevligt när våra Mp vänner kommit på besök. Vi har haft intressanta samtal om aktuella politiska ämnen – inte minst förslaget från Löfven att utlysa extraval och sedan avstyra detsamma genom Decemberöverenskommelsen. Vi har befunnit oss mitt uppe i ett verkligt historiskt skeende, som en kommer att tala om i framtiden och vi har kunnat diskutera desamma varje dag med härliga vänner.

Det har varit kallt ute vissa dagar, men väldigt varmt och kärleksfullt inne i Mp lokalen. Många kramar har jag fått. Vi har också haft glädjen att möta några nya Mp-vänner, som flyttat till Nyköping. Ni är varmt välkomna till vår Mp gemenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *