DAGBOK 25 OKTOBER 2014 – när allt är förlåtet är jag på god väg hem!

Jag påbörjade mitt livs vandring den 8e februari 1945. Snart fyller jag alltså 70 år. Det är inte klokt vad tiden går fort!

Min väg har varit krokig, tvär och bucklig, men också fylld av härliga möten, fantastiska äventyr och tokroliga upplevelser. Jag har gjort många felaktiga och ibland omöjliga val och jag har gjort bort mig många gånger, men jag ångrar inget. Jag har lärt mig av mina misstag och jag har fått ta hand om det jag klarat av – varken mer eller mindre.

Jag har nu börjat läsa mina gamla dagboksartiklar och andra skriverier. En del av dem kommer jag använda mig av här på Bloggen eftersom de beskriver min utveckling. Dagen idag uppfyller mig med en ny sorts glädje och ett annorlunda lugn. Jag är inte ständigt arg längre.

Jag hittade en gammal text av Stefan Gunnarsson som jag har klippt ut från Fb för flera år sedan. Den sysselsätter mina tankar just nu:

1.  Jag förlåter mig själv för att jag låtit andra styra över mina tankar och känslor.

2.  Jag förlåter mig själv att jag gav bort rätten att definiera mig till andra.

3.  Jag förlåter mig själv att jag ställt så höga krav på mig själv.

4.  Jag förlåter mig själv för alla gånger jag sagt ja trots att jag ville säga nej.

5.  Jag förlåter mig själv för att jag blundat för mina behov för att vara andra till lags.

6.  Jag förlåter mig själv för alla gånger jag burit skuldkänslor utan att jag varit skyldig.

7.  Jag förlåter mig själv för att jag inte såg min egen kraft och trodde på min förmåga.

8.  Jag förlåter mig själv för att jag inte riktigt förstod att jag var värd att älskas som jag är.

9.  Nu börjar en ny dag, en oskriven framtid, och jag ska lyssna på min egen röst.

 

När allt är förlåtet är jag på god väg hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *