DAGBOK DEN 5 OKTOBER 2014 – levande och blomstrande demokrati

Kultur- och fritidsaktiviteter ger liv till en levande och blomstrande demokrati, säger vår nya Kultur- och Demokratiminister Alice Kunke Bah – bra! Jag trodde att jag har lärt mig något om mig själv och min kapacitet när jag nu snart fyller 70 år. Delvis kanske? T.ex. hur jag prioriterar mina dagars innehåll – av såväl arbetstid som fritid – av vila, arbete och hobby. Men att kunna arbeta för fullt efter många års sjukdom är så härligt, att jag nog till och från kliver över gränsen för vad jag egentligen förmår. Vilken utmaning!

Jag är trött, men stolt över mig själv.

Jag har svårt att tacka nej till förfrågningar om föreningsaktiviteter som t.ex. vara sekreterare på Mps föreningsmöte (protokollskrivning tar tid), sammankalla och hålla ihop en grupp NORA kvinnor och deras motiveringar till Årets NORA kvinna, hålla föredrag ”Härskartekniker” som skall förberedas och 20 ”overhead” som skall uppdateras och dessutom det mest arbetskrävande; mitt eget Kulturprojekt KM i Kulturdebatt.

Dessutom arbetar jag fortlöpande med Läxhjälp och Samtalsterapi.

Som tur är, är valrörelsearbetet över. Inga fler dagar i Valboden – fast egentligen är det nog tyvärr… för det är fantastiskt roligt att möta nyköpingsborna och mina Mp-vänner på torget och samspråka.

Jag tar en dag i sänder och ibland en timme i taget.

Prioriteringar – det viktigaste först och gör det enkelt! Jag tycker det går väldigt bra. Jag sover gott och tillräckligt. Men mitt fritidsliv med hobbies = 0 och mitt sociala liv består av några föreningsmöten och en underbart god middag i fredags. Tack Sara och Andrea!

Och jag hinner absolut inte skriva på Fb eller Blogga. Men kommer tid kommer råd.

Nu ser jag fram emot fler sociala aktiviteter, t.ex. umgås med vänner, gå på konstutställningar, teaterföreställningar, Generators torsdagskvällar, författarkvällar, Tjej-hockey på Rosvalla och innebandy i den nya Sporthallen.

Å´ så skall jag fortsätta träna och cykla. Nästa lördag t.ex. Det har jag saknat.

Kultur- och fritidsaktiviteter ger liv till en levande och blomstrande demokrati, som vår nya Kultur- och Demokratiminister säger. Alice Kunke Bah – bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *