DAGBOK DEN 21 JULI 2014 – en ny dag

I morgon är en ny dag och då arbetar jag på Nyköpingshus.

Idag har jag skrivit min första insändare på 4-5 år – om renovering av Nyköping kommuns fina kulturhus och speciellt TRÄFFEN i Folkets Park. Jag tycker det är på tiden att kulturen får sin beskärda del av kommunens budget bl.a. som investeringsmedel till projektering och renovering av olika kulturhus.

När jag skrivit färdigt insändaren blev jag på samma gång glad och skraj! Plötsligt mindes jag hur jublande glad jag blev när Kommunstyrelsen i dec. 2008 beslutade att anvisa 2,2 miljoner för projektering och renovering av FISKHUSET. Men jag mindes också insändare, debattartiklar och div. Kåserier av negativ karaktär i olika media riktade mot mig personligen och mitt arbete. Det var jobbigt. Törs jag skriva en insändare igen?

Ja, det gör jag!

Jag kan inte ändra på något som var igår och jag kan ju inte veta vad som skall ske i morgon. Det enda jag kan göra är att ta hand om dagen idag.

Idag vill jag skriva en insändare – alltså gör jag det.

Idag vill jag göra en ny bloggdagbok – alltså gör jag det.

Idag vill jag läsa en spännande bok – alltså gör jag det.

Idag vill jag ta det lugnt och ta hand om mig själv – alltså har jag inte tränat, inte strukit kläder, inte städat – allt sådant som jag borde ha gjort idag – alltså har jag vilat och tagit det lugn i denna horribla värme. Å jag skäms inte en sekund.

I morgon är en ny dag och då arbetar jag på Nyköpingshus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *