DAGBOK DEN 20 JULI 2014 – Träffen

I höst är det är väl dags att kulturens olika hus, däribland TRÄFFEN får ta del av Kommunstyrelsens ofördelade investeringsmedel?  Det vore i sanning en kulturgärning!

Det var verkligen en härligt glad fredagsupplevelse att sitta på TRÄFFEN i Folkets Park, Nyköping och skratta sig igenom kvällen. Vid min sida hade jag min äldste son Viktor från Uppsala, min väninna Viveca och X:et Lasse. Bakom ryggen vid ljud- och ljusbordet sätt yngste sonen, Lars Johan som också hade regisserat kvällens föreställning av OSS SKÄLMAR EMELLAN och på scenen stod LJs älskansvärda flickvän Victoria Larsson. Hoppas hon nu inte lurar skjortan av dig bara, sonen!

På scenen stod också många andra av mina goda vänner som Kenneth Bodin, din fiffiga filur, Adam Bromée, med räv inte bara bakom örat utan också runt halsen, Rosalind Göthberg och Joline Tallstig, som inte bara har allehanda sceniska förmågor utan är också allkonstnärer bakom scenen. Diverse bondfångare, kvacksalvare, falskspelare, brännvinsadvokater och en alldeles ärligt, döende mångmiljonär med faderskänslor sprang och slog i dörrar och hoppade in och ut genom fönster, som man skall på en farsartad komedi.

Till vänster om scenen satt en underbar trio, GUNNARS GALLERSKAKARE vars kapellmästare trummisen Gunnar Ågren också hade skrivit musiken. De bjöd även på en jamsession med stämningsskapande musik halvtimmen före föreställningen – mycket njutbart.

Naturligtvis var Victorias mor och far också närvarande på dotterns premiär. Det var trevligt att än en gång få träffa Victorias mamma, en härligt varm kvinna och för första gången få skaka hand med Victorias far.

kommunikateket uks dagbok den 20 juli 2014 4 kommunikateket uks dagbok den 20 juli 2014 5

Jag kan inte må bättre än när jag är omgiven av de mina – barnen, familjen och vänner och upplever en teaterföreställning (IRL).

kommunikateket uks dagbok den 20 juli 2014 6

Så slutade föreställningen som vanligt med stort applådtack, kramar, blommor och många ryggdunkar utanför teatern. Alla var överens om att det i sanning varit en underbar sommarkväll med Nyköpings Stads Teater som spelade på TRÄFFENS gamla fina teaterbyggnad i Folkets Park, Nyköping. Den har ett underbart läge på kullen strax över Hjortensbergsbadet och mitt emellan bostadsområdena Isaksdal och Brandkärr. Ett riktigt kulturhus, mitt i Nyköpings förortsliv mitt i stan´.

Tyvärr är byggnaden väldigt sliten. När nu flera av våra fina föreningar i Nyköping vill satsa på den gamla utomhusteatern och hålla den vid liv med många olika arrangemang så måste vi kulturarbetare och kulturintresserade genast hjälpas åt och skapa nödiga medel för underhåll.

Att satsa på renovering av teaterhuset TRÄFFEN i Nyköpings Folkets Park vore på tiden. Jag kom att tänka på att det i höst är 6 år sedan jag den 15 dec. 2008fick läsa följande i ett protokoll från Sal B, Stadshuset där Kommunstyrelsen hade haft årets sista sammanträde;

” – Kommunstyrelsen beslutar att anvisa 2,2 miljoner för projektering och renovering av Fiskhuset, att tas ur Kommunstyrelsens ofördelade investeringsmedel. Investeringen finansieras genom avräkning mot framtida intäkter. Kommunstyrelsen ger uppdraget till Tekniska divisionen.”

För i höst är det är väl dags att kulturens olika hus, däribland TRÄFFEN får del av Kommunstyrelsens ofördelade investeringsmedel?

Tänk om jag i mitten av december 2014 kan få läsa i ett Kommunstyrelseprotokoll att man just beslutat att anvisa 2 miljoner för projektering och renovering av Träffen i Nyköpings Folkets Park.

Det vore i sanning en kulturgärning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *