DAGBOK DEN 8 JULI 2014 – textilierna ur förråden

kommunikateket uls dagbok 8 juli 2Nu skall jag ner till Nyköpingshus och sälja bl.a. lakarn, dukar, nysilver och mina barn- och ungdomsböcker.
Det är spännande att plocka fram de gamla textilierna ur förråden. I går strök jag lakarn med fin brodyr bl.a. två från 1911. Tyget hade brustit på några ställen. Det var så sprött. Vad skall jag göra? Jag vill gärna ha någa tips!
Jag fick lakan i julklapp varje år från min mormor och morfar renoverade och målade en gammal kista från 1700-talet som jag fick som brudkista. Den blev full innan jag flyttade hemifrån. Lakarna hade knypplade, nävsömmade eller virkade spetsar. Jag har börjat sy ihop ett över och ett underlakarn till ett påslakarn. Det blir jättefint. Tyvärr kan jag inte fotografera dessa nu. Min kamera har gått sönder. Jag skall se om någon kan hjälpa mig nere på ”Loppisen”.
kommunikateket uls dagbok 8 juli 1 kommunikateket uls dagbok 8 juli 3
En trevlig sommardag önskar jag dig. Välkommen till Nyköpingshus och fika!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *