DAGBOK DEN 18 JUNI 2014 – Kommunikateket

kommunikateket uks dagbok 18 juni 2014 kommunikateket 1Behöver du prata med någon? Ångest, depression och eller missbruk har sargat din kropp och själ. Vill du, så skapar vi kärleksfull kommunikation i ett rum för Unika Kvalitets Samtal, UKS. Efter det att kris och kaos kärleksfullt har korrigerats börjar du och jag tillsammans bygga upp ny tilltro och trygg tillit, som så småningom blir ett fungerande fundament förankrat i ditt nya liv, Väl mött på KommUNIKAteket – UKS   Ulla-Karin Skoghag

OM UKS

Jag utbildade mig till 12-stegsterapeut 1987 och hösten 2004 blev jag klar med mina studier i Psykoterapi steg 1 och sedan dess har jag verkat som samtalsterapeut med utgångspunkt i såväl tolvstegbehandling som psykoterapi på såväl mitt företag KommUNIKAteket, uks som på olika behandlingshem.

Som samtalsterapeut tar jag stöd och hjälp av kontinuerlig handledning och regelbunden egenterapi. Dessutom har mitt eget livs hårda skola danat mig – liksom teoretiska studier så klart.

Jag har haft familjehem sedan 1978, med ca 135 placeringar av barn, tonåringar, unga vuxna och familjer. Dessa placeringar har gett mig så mycket – erfarenheter, upplevelser och kunskaper.

Jag är 69 år, frånskild flerbarnsmor boende i Nyköping. Idag har jag tre vuxna söner och en dotter.  Två av dem är mina hjärtebarn som jag fött med smärta och två är mina hjärtebarn som jag fostrat med smärta. Jag har också ett stort antal extra hjärtebarn, numera helt på deras egna villkor. Tala om flerbarnsmor!

kommunikateket uks dagbok 18 juni 2014 kommunikateket 2Jag är en kulturarbetande ”vrålhumanist” med en Fil Kand-examen inom Humaniora.  Jag har arbetat som scripta på SVT, varit Informationschef på Stockholms Stadsteater, Morgonpratare på Radio Sörmland och Kongresskommissarie på internationella kongresser allt från 60- till 90-talen. Jag har frilansat som skribent, regissör, producent och föredragshållare i bl.a. Personlig utveckling, Härskartekniker och Jämställdhet . 2002 blev jag vald till vice Ordförande och 2006 till Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Nyköping.

Jag älskar all form av Kultur – att se på, ta på, lyssna till, smaka och lukta på, känna med.  En kväll på Teatern eller Culturum fyller mitt hjärta med glädje. Ett gott samtal med mina vänner, eller en skärpt diskussion med några ungdomar, en god lunch med mina barn, en konstrunda på Fiskhuset och andra ateljéer på Bryggeriet ger mig styrka och lust.

Mina två verksamheter som kulturarbetare och samtalsterapeut påminner mycket om varandra. Jag möter människor i båda fallen och får deras tillstånd att lära känna dem, ofta på djupet. Deras förtroende är jag verkligen tacksam över.

Just nu älskar jag att Blogga och vara på ute på Fejan. I dag som pensionär älskar och äger jag livet.

Ulla-Karin Skoghag, samtalsterpeut med

psykoterapi, steg 1 och 12-stegsbehandling

Hela dagen har jag arbetat med att skriva denna information om mig själv och mitt företag för att leverera till olika hemsidor. Jag har besvarat brev och talat med vänner om livet och allehanda  problem. X-et Lasse var här en sväng och åt middag och nu på kvällen har jag gjort mitt första armband till försäljning.

Jag har alltså genomlevt en väldigt vanlig dag med vanlig sysslor. Det är också väldigt skönt. Jag gillar när dagarna flyter på numera utan större spektakel.

Jag levererade en mängd olika prover i måndags till vårdcentralen. Idag fick jag svar; Jag mår utmärkt! Alla mina prover av allehanda slag är toppenfina. Det är ju det jag känner…. jag kommer nog kunna arbeta – som Dr. Naver sa – ”minst tio år till. Du är en stark kvinna – Ulla-Karin!” Så då är det väl så.  Men jag får fortsätta ta hand om mig. Äta bra mat (Mp) och motionera. Inget fusk och inget ge upp!

I går kväll var jag på nylanseringen av Miljöpartiets nyskrivna program för Nyköping. Det var väldigt spännnade och jag tyckte mycket om vad som stod där. Jämställdhet är ett honörsord för Miljöpartiet och man har låtit det och Kultur genomsyra hela programtänket. Strålande! Jag var mycket glad när jag åkte hem igår. Tyvärr har jag inga fotografier att dela med mig av. Kameran på mobilen är trasig.

Jag var väldigt trött när jag kom hem och har sovit gott i natt. Må den följande bli likadan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *