DAGBOK DEN 13 MAJ 2014 – Jämställdhet, politik och kvinnokamp

Nu kan jag bocka av delar av mitt senaste projekt:

 ”Jämställdhet, politik och kvinnokamp, ett seminarium i tre delar på min ”att göra” lista:

1) Översätta mina tre seminarieföreläsningar från St. Petersburg från engelska till svenska. Den första ”Förändrade mans- och kvinnoroller i en föränderlig värld” är nu översatt och jag har bockat av den på listan.Den andra ”Arbetsmarknad och representation” skall vara klar till helgenNästa vecka skall jag översätta den tredje, ”Hälsa och politik”;

  2) Kontakta olika arrangörer som skulle kunna vara intresserade av att jag föreläser.

kommunikateket uks - dagboken 13 maj 2014Jag nämnde till mina vänner i Miljöpartiet att jag kunde genomföra mina tre föreläsningar om Jämställdhet med kort varsel om så önskades. Och mycket snart tyckte de att det var en bra idé och bokade tre kvällar inför EU-valet. Efter lite strul blev det den 12 och 20 maj och 3 juni. Nu hoppas jag på fler möjligheter till hösten – jag har talat med några arrangörer.

3) Genomföra föreläsningarna. I går kväll, den 12 maj genomförde jag det första seminariet. Bock på listan.

Riksdagsledamoten Gunvor G Eriksson och EU-kandidaten Linnéa Engström, båda såklart Miljöpartister var särskilt inbjudna och deltog genom att båda höll ett litet anförande efter min föreläsning. Sedan var det grupparbeten och en gemensam avslutningsdebatt. Mellan 25 – 30 personer kom och det blev verkligen lyckat. Många klappade om mig och tackade för en bra föreläsning, som gett dem mycket att tänka på. Jag kände mig glad och nöjd och väldigt uppspelt när jag sent gick hem. Det blev svårt att somna!

Det är väldigt viktigt för mig att jag klarar av alla de olika uppgifter som jag får i uppdrag. Jag känner sådan glädje, när jag nu märker att jag kan återvända till arbetslivet och politiken efter så många år. Det trodde jag inte för ett år sedan. Då var mitt liv slut. Nu blomstrar det på nytt.

Ytterligare en ofantligt rolig uppgift har jag nu framför mig – Jag har blivit ombedd att hålla ett litet anförande på Fiskhusets 5-årsjubileum på fredag den 16e maj. När jag nu tänker tillbaka på det jobb som så många lade ner på att kunna öppna Fiskhuset som en utställningslokal och träffpunkt för kulturintresserade precis så som det står idag, så blir jag verkligen ödmjuk. Jag vet att jag kämpade och grät och tiggde och bad mina ordförandekolleger om stöd till denna viktiga kultursatsning. Pekuniära medel var svårt att få loss från Kommunstyrelsen, för ombyggnationen skulle ju kosta över 1 miljon kronor…… (Jag säger bara Roswalla….!) Jag vet att många satsade timme ut och timme in på alla förberedelser utan att få den minsta lilla ersättning . Jag hoppas att många av dem också kommer på fredag.

Nu skall jag åka och handla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *