DAGBOK 30 APRIL 2014

Igår gjorde jag klar mina förberedelser till firandet av 50-årsdagen av studentexamen med klass 4IVc på Bandhagens gymnasium. Det är ju ofattbart att det är så länge sedan!

För några månader sedan fick jag en inbjudan från mina gamla klasskamrater Ann-Marie Hofsten och Kjell Lundberg, där de klargjorde att alla i RIVc skulle vara välkomna att fira 50-årsjubileeumet – alltså även de som gick om och tog examen först 1965. Jag tror vi var 4 elever i klassen som gjorde ärevarv. OK tänkte jag – jag gick 4 år (nästan) i klassen – det är min klass och jag är medbjuden. Så jag anmälde mig och nu är det bara 9 dagar kvar.

Vi fick i uppdrag att leta fram fotografier från åren i klassen och dessutom skulle vi skriva en kort levnadsbeskrivning. De har nu droppat in på min e-mail och det är fantastiskt spännande att läsa om mina klasskamraters vuxenliv. Nu kan vi dessutom ägna samtalen runt bordet på Enskede Värdshus till väsentligheterna, minnena från skolan och alla fester vi hade.

I förrgår skickade jag min levnadsbeskrivning och igår tog jag fram alla foton som jag har satt in i mina album. Många var det! Vilken nostalgi att titta tillbaka på ungdomsåren runt myndighetsdagen. Jag fick dessutom vara tvungen att lära mig ytterligare datateknik. Fotona skulle sätts in på Dropbox, ett program för visning av fotografier. Toppen – jag lärde mig att använda programmet och nu är ju dessa fotografier väl bevarade för framtiden. Det är så fantastiskt att jag lär mig så mycket tekniska saker nu när jag är pensionär. Dropbox kommer jag ha stor användning av.

kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 1 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 3 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 4 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 5 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 6 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 7 kommunikateket uks dagbok 30 april 2014 8