DAGBOK 19 APRIL 2014

mitt liv som barn på sjukhusetDet har varit en märklig dag på många sätt. När jag i morse korrekturläste min text BLOGGBOK 2 kom jag att tänka på att jag befann mig i samma situation, som när jag började skriva min BOK fred. den 8 augusti 2008 kl 08.00.
– Just nu ser jag att det är ett magiskt datum. 8/8-08 kl 08. Waaw!
Det var 5 dagar efter dagen då jag hade den terapitimme som startade denna BOK. Jag gick hem och frågade min man Lasse om han kunde ta ansvar för hushållet, så att jag kunde stänga in mig på mitt rum och skriva.
Förra veckan, månd. den 14 april 2014
– Just nu ser jag att det också är en magisk dag – 140414
frågade jag mitt X, Lasse om han ville komma till min lägenhet och ta hand om mitt hushåll och göra det som behövs?
– Javisst, sa Lasse
– När skall jag komma?
– Passar det att komma från och med fred. den 17 april, Långfred. och så alla dagar över påskhelgen och sedan när det passar dig de närmaste veckorna.
– Detta är kusligt.
– Historien upprepar sig.
Jag har idag också översatt och redigerat materialet till den första delen av mina tre seminariekvällar med Miljöpartiet här i Nyköping under rubriken JÄMSTÄLLDHET, POLITIK OCH KVINNOKAMP. Den första kvällen den 29 april handlar det om Förändrade mans- och kvinnoroller i en värld i förändring. Det är mina tre föreläsningar om Jämställdhet från St. Petersburg som Miljöpartiet, Nyköping har önskat att jag nu skall genomför i partilokalen öppna för alla medlemmar.
Jag är verkligen glad för det mottagande jag fått av mina nya partivänner i Miljöpartiet. Jag känner mig respekterad, sedd och hörd. Mina erfarenheter och kunskaper betyder något!
Tack för det mina nya partivänner.
Som avslutning skall jag nu publicera omslaget till boken jag fick på min födelsedag den 8 februari 1991. Det gör märkligt nog lika ont idag att se bilden med de vit sängarna på rad i det vita rummet med de vita journalbladen på väggen.
Där satt jag – länge!
Men det är ju det BLOGGBOKEN kommer att handla om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *