DAGBOK DEN 10 APRIL 2014

kommunikateket uks dagbok 10 april 2014 jagJag som trodde att jag skulle lägga mig ner och dö – i alla fall krypa ner under täcket och stanna där den 12 december 2012 när min sista ”flicka” flyttade till en egen lägenhet. Efter ett klargörande läkarbesök i mitten av februari 2013 har jag kunnat arbeta mig upp ur sängen, upp ur min djupa depression och in i ett fungerande liv – såväl socialt, mentalt som kroppsligt. Med hjälp av en lyhörd och kunnig neurolog, som gett mig fungerande mediciner, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och en helt underbar kurator har jag fått all den hjälp jag behöver. Men OBS! det är fråga om hjälp till självhjälp. Det skulle inte bli bättre dag för dag om jag inte själv kämpade allt vad jag orkar. Jag har inget val – sjukdomen är här för att stanna. Medicinen kan bara bromsa upp den en tid, men jag har valt att LEVA LIVET SÅ LÄNGE JAG ÄGER DET. PÅ MIN BLOGGSIDA kommer jag fortsättningsvis att skriva om min kamp för ett bättre liv. BLOGGBOKEN, är en berättelse som handlar om mina sju ½ års egenterapi som jag skildrar steg för steg hur den öppnar mina sinnen, letar i mina gömda minnesrum och ger mig sinnesro och framtidstro – EN RAPPORT FRÅN ETT BARNS VERKLIGHET I DAGBOKEN, planerar jag att skriva om min; – utbildning för jag blir aldrig för gammal för att lära nytt! – dagliga verksamhet som terapeut, projektledare, lärare och föreläsare. – personliga utveckling, mina val och vägskäl, och mitt sociala liv En WEBBSHOP, UNIKAteket som jag snart hoppas kunna starta, huvudsakligen för försäljning av mina smycken, men även för mina föreläsningar och kulturprojekt. Min vän Viveca Kitteridge funderar även på att öppna en webbshop. Även hon har gått på smyckeskursen och gör nu egna smycken. Kanske skall vi jobba parallellt och samtidigt tillsammans. Jag tror det kommer att finnas mycket att skriva om i Webbshoppen. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte.